Zones de lleure entorn natural
L'entorn natural de Terrassa, tot un privilegi.

Terrassa té el privilegi d'estar envoltada d'un fantàstic entorn natural que ofereix diverses possibilitats de lleure als ciutadans. Així Terrassa disposa d'espais verds que fan la funció de pulmó de la ciutat.

Poder gaudir del medi que ens envolta, la seva sostenibilitat és responsabilitat de tots. El Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa gestiona i vetlla per garantir que aquest entorn funcioni correctament. Per aquest motiu, volem donar a conèixer tot un seguit d'espais que estan a disposició dels ciutadans i on hem fet tota una sèrie d'actuacions de millora.

CAN CANDI
Per pedrera de Can Candi es coneix l'antiga activitat extractiva de pedra calcària, que posteriorent va ser dipòsit de residus de la construcció, situada en el Turó de Roques Blanques, al costat de la masia anomenada masia de Can Candi.
L'Ajuntament de Terrassa ha recuperat aquest espai degradat pertal que els ciutadans puguin gaudir-lo i fer-lo seu. Disposa d'un mirador que permet fruir d'unes vistes increïbles des de la plana on es troba Terrassa fins al mar.

ÀREA DE LLEURE DE MOSSÈN HOMS
Petita àrea de pícnic situada a la finca de Mossèn Homs, entre la carretera de Castellar i la torre Mossèn Homs. L'àrea es troba en el fondal, entre la masoveria i el torrent de la Font de les Canyes. Està formada pe 14 taules amb bancs, disposa de lavabos. Hi ha arbres caducifolis que ofereixen combra a l'estiu i deixen passar el sol a l'hivern. Compta amb una esplanada apta per a jocs que inclou joc infantil i un grup de bancs.

PARC SERRA DE GALLINERS
Situat entre els barris de Can Parellada i les Fonts, ocupa una superfície d'unes 6,7 ha. de zona boscosa. Disposa, en una banda, d'una zona de jocs infantils, un entarimat, taules de pícnic i il.luminació. A l'altra, hi ha diferents accessos, camins interiors, zones de revegetació i un mirador amb bancs en el punt més alt. La vegetació que hi trobem consisteix en un bosc de pi pinyer i pi blanc, amb gran presència d'alzines i roures. Aquest parc està apadrinat per l'IES Egara i gestionat per les Brigades Municipals.

ÀREA DE LLEURE DEL PARC DE LA FONT DE LA GRÍPIA
Petita àres de pícnic  situada al nord del parc, sota l'avinguda del Pintor Mir i enfront del carrer Segre.
Està formada per una petita edificació (bar-magatzem), disposa de taules amb bancs i barbacoes, també disposa de lavabos i d'una font d'aigua, tembé d'un espau central i de la resta del parc. A l'àrea hi ha un grup d'arbres caducifolis en creixement que donen ombra a les taules.

PARC DE LA FONT DE LA GRÍPIA
Parc urbà situat en la perifèria de la ciutat, entre el carrer Pintor Casas i el Torrent de la Grípia. Té una extensió aproximada de dues hectàrees. Disposa de zones amb sauló, espais d'estada i bancs i àrea de jocs infantils. Dos elements destaquen en aquest parc: l'àrea de pícnic i la font de la Grípia. Ofereix una bona vista sobre el torrent i les zones boscoses que l'envolten. Parc gestionat per les Brigades Municipals.

Si voleu veure un plànol d'ubicació podeu consultar l'enllaç següent:

- Àrees de lleure. En format pdf.